sunnuntai 22. elokuuta 2010

Sitruunaleivokset

Iloisen keltainen sitruuna, ihana väri, ihanan kirpeä maku. Muistan himoinneeni äidin sitruunatorttua jo lapsena ja itsekin olen sitä aina pääsiäiseksi leiponut.

Kun vihdoin löysin etsimäni pienet leivosvuoat kaupasta, päätin yhdistää sitruunatortun ja leivosvuoat. Sitruunaleivokset, olkaa hyvä. 


Sitruunaleivokset
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele pienet leivosvuoat ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjia 200 asteessa 15-20 minuuttia.

täyte:
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
4 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
25 g voita

Raasta pestyn sitruuna kuori ja purista mehu eri kulhoon. Sekoita vesi, keltuaiset, sokeri, maissijauho ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita. Lusikoi täytettä jäähtyneiden leivospohjien päälle. Anna täytteen jäähtyä.

marenki:
2 valkuaista
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria

Vatkaa valkuaiset suolan kanssa. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunne svaahto on todella kovaa. Lusikoi tai pursota vaahtoa leivosten pinnalle. Kypsennä leivoksia uunissa (225 astetta) hetki, kunnes marenki on saanut haluamasi värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti