perjantai 1. marraskuuta 2013

Banaanileivokset

80-luvun loppupuolella olin kesävaihtarina Amerikassa. Leipomisinto oli jo tuolloin kova. Mukana oli mustikkapiirakkaresepti, jonka avulla yritin loihtia isäntäperheelle suomalaisen marjapiirakan. Lopputulosta en muista, todennäköisesti ei ollut kummoinen. Matkamuistona toin itselleni amerikkalaisen reseptivihkosen. Suurin osa resepteistä on jäänyt kokeilematta, mutta banaanileivokset ovat kulkeneet mukanani vanhempieni keittiöstä, lukuisten opiskelija-asuntojen ja elämän myllerrysten kautta nykyiseen keittiööni. Tämä ohje on hieman paranneltu versio alkuperäisestä, jossa kuorrutusta ei ollut ollenkaan. Ohje on helppo, edes sähkövatkainta ei tarvita. Jos tykkäsit porkkanaleivoksista, tykkäät varmasti näistäkin.




Banaanileivokset
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl pähkinärouhetta
1½ dl (n. 150g) voisulaa
2 dl piimää
2 munaa
3 banaania

Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka. Murskaa banaanit mössöksi. Sekoita kuivat aineet eli jauhot, sokeri, kohotusaineet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Sulata voi ja  lisää voisulan joukkoon piimä, munat ja murskatut banaanit. Yhdistä kuivat aineet voiseokseen ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

kuorrutus:
50 g voita sulatettuna
2 rkl maitoa
4 dl tomusokeria
koristeluun esim. pähkinöitä

Lisää voisulan joukkoon maito ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele esim. pähkinöillä. Leikkaa annospaloiksi. Leivoksissa on paljon rasvaa, joten ne kannattaa säilyttää jääkaapissa.
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti