torstai 28. marraskuuta 2013

Toffee-mokkapalat

Uskallan väittää, että mokkapalat ovat yksi Suomen suosituimmista leivonnaisista. Niin paljon niitä leivotaan lasten syntymäpäiville, myyjäisiin, urheiluseurojen kahviloihin, alakoulun diskoon. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Ja mikäs siinä, mokkapalat ovat tosi hyviä ja helppoja tehdä. Mutta voisiko perinteisiä mokkapaloja uudistaa? Päätin tarttua haasteeseen ja kokeilla naistenlehden (MeNaiset 46/2013) tarjoamaa reseptiä suklaapaloista, joiden kuorrutteena on kermakaramelleja ja suklaata ja koristeena pätkittyjä suolatikkuja.

Mokkapalojen toffee tulee Omar-karkeista.

Vielä ei löytynyt mokkapalojen voittajaa. Pohja oli kuiva, kermatoffeekerros irtosi leikatessa pohjasta, toffee tarttui hampaisiin, maitosuklaa oli liian makeaa eivätkä suolatikut maistuneet millekään. Tätäkin listaa voisin jatkaa vielä pidemmälle. Jos joku teistä kuitenkin haluaa näitä kokeilla, suosittelen maitosuklaan tilalle vähemmän makeaa tummaa suklaata.



Toffee-mokkapalat
pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kaakaojauho, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää hieman jäähtynyt voi ja jauohoseos vuorotellen munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun (25cmx30cm) vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

toffeetäyte:
1 pussi (220g) Omar-karkkeja
3 rkl kermaa

Pilko karkit terävällä veitsellä pienemmiksi paloiksi, jotta ne sulavat nopeammin. Laita karkkipalat kattilaan ja mittaa kerma mukaan. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes karkit sulavat. Kaada lämmin täyte jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Siirrä kylmään jäähtymään. Suklaakuorrutus on helpompi levittää, kun toffeekerros on mahdollisimman kylmä.   

200 g suklaata, suosittelen tummaa suklaata
suolatikkuja

Sulata suklaa esim. mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä suklaa toffeekerroksen päälle ja koristele suolatikun pätkillä. Voit painella tikkuja suklaaseen, jolloin ne pysyvät leikatessa paremmin paikallaan. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti