torstai 31. tammikuuta 2013

Käsilaukku-kakku

Laukut ovat heikkouteni, joten tämän kakun tekeminen oli yhtä juhlaa. Alkuperäinen idea on kirjasta Pullahiiren makeat herkut, jonka sain viime jouluna joululahjaksi. Muutin värit omaa silmää miellyttäviksi, tilasin marsipaanit netistä ja aloin suunnitella.





Laukun sisällä on kuuden munan suklaakakkupohja, josta osa on leikattu pois. Näin laukku (kakku) pysyy pystyssä. Marsipaanin alle levitin sokerikreemiä, jotta pinnasta tulee tasaisempi ja marsipaani tarttuu paremmin kiinni. "Saumat" ajelin kuvioleikkurilla, osat kiinnitin toisiinsa elintarvikeliimalla.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Barbapupu



Barbapupu

Tiitu täytti 2-vuotta ja toiveena oli Barbapapa-kakku. Nonna toteutti toiveen ilomielin.

Koska Barbapapat pystyvät muuttamaan muotoaan, oli suunnittelussa paljon valinnanvaraa. Päädyin kuitenkin näin ensimmäisellä kerralla perinteiseen malliin, mutta jos toisen kerran pyydetään samaan hommaan niin muotoa on kiva muuttaa.

Hahmo alkaa muotoutua.
Paistoin kaksi kakkupohjaa, pää on tehty 15cm:n vuoassa (kaksi kananmunaa) ja vartalo 22cm:n vuoassa (neljä kananmunaa). Kokoamisvaiheessa muotoilin pohjia, leikkaisin pois ja lisäsin tarpeellisiin kohtiin.
Välissä on mangotuorejuustoa, mansikoita ja kermaa.
3 dl flora vispiä
1 rkl sokeria (voisi olla enemmän)
200 g mangotuorejuustoa
250 g mansikoita
vaniljakreemijauhetta sakeuttamaan massaa

Päällys violettia marsipaania.
Marsipaanin alle sivelin sokerikreemiä "liimaksi".

Koristeet kiinni elintarvikeliimalla.

Barbapupun pään koristelu oli hauskinta. Valkoiset osat ovat valkoista sokerimassaa, mustat lakunauhaa. Keltaiset kukat muotoilin keltaisesta marsipaanista jo pari päivää ennen kakun kokoamista.