keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Blinejä ja proseccoa

Uusi blogivuosi alkaa yhdistämällä kahden hyvin erilaisen ruokamaan parhaimmistoa. Uuden vuoden aattoiltana meillä nautittiin itänaapurista kotoisin olevia blinejä ja nonnan suosikkimaan kuohujuomaa. Blinien kanssa tulisi venäläisen perinteen mukaan nauttia votkaryyppy/jä mutta perheen viinivastaava oli varannut italialaista proseccoa... Ihanaa!

Näiden kuvien ja ohjeen myötä toivon kaikille oikein maukasta ruoka- ja leivontavuotta 2014!

Proseccon olemus viininä "ilman ominaisuuksia" on yksi tärkeimmistä syistä sen menestykseen. Lähde: Culinaria Italia

Prosecco on italialainen rypälelajike ja tämä miellyttävästi helmeilevä valkoviini on yksi tunnetuimmista italialaisista juomista. Lähde: Culinaria Italia  

Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulisilppua.

Blinit 
3 dl maitoa
15 g hiivaa
1 dl kermaviiliä
½ tl sokeria
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
(gluteenittomaan taikinaan 3 dl tattarijauhoja)
1 tl suolaa
2 keltuaista
2 valkuaista

tarjoiluun: smetanaa, sipulisilppua, mätiä, tilliä

Varaa blinitaikinaa varten riittävän iso astia, jossa taikinalla riittää kohoamisvaraa. Liuota hiiva haaleaan maitoon. Lisää kermaviili ja sokeri. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan seistä peitettynä huoneenlämmössä vähintään kolme tuntia. Vielä kuohkeammat blinit saat, kun annat taikinan kohota rauhassa yön yli. Kun taikina on päässyt kohoamisvauhtiin, nosta astia peitettynä jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kohonneeseen taikinaan suola, keltuaiset ja valkuaisvaahto juuri ennen paistamista. Paista blinit paistinpannulla, miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Blinit ovat paksumpia kuin tavalliset ohukaiset, sopivan paksuuden löytää kokeilemalla.

Tarjoa blinit vastapaistettuina mädin, smetanan ja sipulin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti