keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Appelsiinipalat

Kaipaatko helppotekoista ällömakeaa? Kokeile appelsiinipaloja. Ne ovat hyvin samankaltaisia kuin porkkana- tai banaanileivokset, mutta vielä hitusen makeampia. Sokerihumala on taattu. 



















Appelsiinipalat
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimehua
100 g sulatettua voita

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Voitele tai vuoraa leivosvuoka  (noin 25cm x 30cm) leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Lisää lopuksi rasva. Kaada taikina  vuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

kuorrutus:
1 appelsiini (kuoriraaste + mehu)
50 g sulatettua voita
½ dl appelsiinimehua
5 dl tomusokeria

Raasta appelsiinin oranssi kuori ohueksi raasteeksi. Yhdistä kaikki kuorrutusaineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi esim. kuoriraasteella tai koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti