torstai 5. kesäkuuta 2014

Raparperipaistos

Pitkästä aikaa kaivoin kätköistäni sinisen ruutuvihon, johon olen tallettanut ohjeita yläasteen kotitaloustunnilta. Muistin, että vihkossa on perusohje paistokselle ja nyt raparperisesongin aikaan se muuttui luonnollisesti raparperipaistokseksi. Kaikenlaiset paistokset ovat siitä kivoja, että ne valmistuvat nopeasti ja aineita voi vaihdella oman ruokavalion ja mieltymyksen mukaan.

Tässä ohjeessa ei ole munia eikä maitoa. Jos korvaa voin sinisellä Keijulla, paistos sopii myös vegaanille. Fariinisokeri antaa ihanan kinuskisen maun, mutta tavallinen sokeri käy ihan yhtä hyvin. Kaurahiutaleet voi korvata vaikka 4-viljanhiutaleilla tai mantelirouheella. Muuntamismahdollisuuksia on monia. Raparperipaistos suoraan 80-luvulta, olkaa hyvä!






























Raparperipaistos
noin 500 g raparperia
1,5 dl fariinisokeria

Voitele uuninkestävä vuoka. Pilko raparperit pieniksi. Sekoita fariinisokeri ja raparperit keskenään. Kaada raparperi-fariinisokeriseos vuokaan.

100 g voita (vegaaneille sinistä Keijua)
2 dl esim. kaurahiutaleita tai  4-viljanhiutaleita
1 dl tavallista sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia tai kardemummaa

Sulata voi. Sekoita voisulaan hiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja kaneli/kardemumma. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada raparperien päälle vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Kotitekoisen vaniljajäätelön ohje löytyy täältä: http://lapiccolatorteria.blogspot.fi/2013/07/jaatelokesa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti