sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kinuski-viinimarjakääretorttu

Viiden naisen kirjapiirimme kokoontui tällä viikolla kahvilassa. Yksi meistä valitsi kahvileiväksi kinuskilla kuorrutetun viinimarjaleivoksen. Leivos näytti ja kuulema myös maistui ihanalle. Viinimarjojen ja kinuskin yhdistämisestä ihastuneena leivoin viikonloppuherkuksi kääretortun, jossa oli viinimarjoja sekä täytteessä että kinuskin kanssa kuorrutteena. Happamat marjat ja sokerinen kinuski sopivat toisilleen täydellisesti.



Kinuski-viinimarjakääretorttu
suklaakääretorttu:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhoa (VanHouten)
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauho ja leivinjauhe keskenään, siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa noin 8 -10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle paperille ja anna jäähtyä.

täyte:
2 dl vispikermaa
1 dl rahkaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
½ l viinimarjoja
sokeria maun mukaan

Riko viinimarjojen rakennetta hieman, mutta älä soseuta kokonaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vaniljakreemijauhe vatkaamisen aikana. Yhdistä vatkattu kerma, rahka, marjat ja sokeri. Levitä seos kääretorttulevylle ja kääri rullalle. Laita kääretorttu jääkaappiin odottamaan kinuskin valmistumista.

kinuski:
2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria

Laita kerma ja fariinisokeri teflonkattilaan ja keitä seosta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Kinuski on valmista, kun se sakenee kunnolla. Jäähdytä kinuskia hetki. Valuta kinuksi kääretortun päälle ja koristele viinimarjoilla. Leikkaa kääretortun päät siistiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti