sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Lime-suklaapiiras

Vihdoinkin hieman lämpimämpää! Kylmyyshän on hyvä tekosyy jättää ikkunoiden peseminen myöhemmäksi, mutta nyt siihen oli tartuttava. Sen verran on tylsää puuhaa, että olohuoneen isojen ikkunoiden jälkeen piti jo leipoa. 



Lime-suklaapiirakkapalan ja päiväkahvien jälkeen jaksoi taas yhden huoneen lisää. Ei ehkä ole lempihommaani tuo ikkunoiden pesu.



Lime-suklaapiirakan ohje löytyi Helsingin Sanomista. Pohjan suklaiset sattumat ovat aika kivoja. Limemehun määrä täytteessä mietitytti aluksi, mutta kondensoitu maito on niin makeaa, että desi limemehua on oikein sopiva määrä. Alkuperäisessä ohjeessa piirakan kanssa tarjoiltiin chilihedelmiä, mutta minä halusin käyttää suomalaisia marjoja. Hyvin sopivat myös hieman jäiset vadelmat mukaan. 



Lime-suklaapiiras
pohja:
100g tummaa suklaata
100g voita
1½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Rouhi suklaa veitsellä mahdollisimman pieneksi. Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita kunnolla. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos ja suklaarouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin 10 minuutiksi.

täyte:
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 keltuaista
1 dl limemehua
1 limen raastettu kuori

Pese lime lämpimällä vedellä ja raasta kuori pienimmällä terällä. Purista mehu (minä tarvitsin desiin viisi limeä). Erottele keltuaiset. Mittaa kulhoon kondensoitu maito, tuorejuusto ja keltuaiset. Vatkaa täyte tasaiseksi. Lisää limemehu ja -raaste. 

Painele pohjataikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt. 

Tarjoile piirakka jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti