perjantai 2. kesäkuuta 2017

Marenki-raparperipiirakka

Tulipa leivottua pirteä raparperipiirakka! Makean pohjan ja kuorrutemarengin välissä kirpakka raparperi pääsee oikeuksiinsa. Ohjeella tulee heti pellillinen piirakkaa, joten tästä riittää isommallekin porukalle.




Marenki-raparperipiirakka (uunipellillinen)
pohja:
250g pehmeää voita
4 dl sokeria
5 kananmunan keltuaista
8 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl (6 rkl) maitoa
noin 800g raparperikuutioita
fariinisokeria

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset ja laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin valmistamista. Vatkaa pehmeä, melkein juokseva, voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot ja maito pienissä erissä taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Asettele raparperikuutiot pohjan päälle ja ripottele fariinisokeria raparperin päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

marenki:
5 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
noin 100g strösseleitä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Marenki on valmista, kun se ei valu kulhosta, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Sekoita strösselit varovasti marengin sekaan. Levitä marenki piirakan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia, hieman uunista riippuen.

Tarjoa piirakka jäähtyneenä. Strösseleitä voi vielä lisätä tarjoiluvaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti