lauantai 1. heinäkuuta 2017

Raparperi-mascarponejäätelö (ilman jäätelökonetta)

Raparperiherkkuja on tullut tehtyä nyt niin paljon, että raparperi alkaa jo tulla korvista ulos. Lämpöisten päivien kunniaksi kuitenkin vielä yksi ohje, kermaisen pehmoinen kotijäätelö raparperiraidalla säväytettynä. 



Jätski syntyy ilman jäätelökonetta ja raparperihillokkeen tein keittämällä raparperinpaloja, sokeria ja vettä viitisen minuuttia. Tämä jäätelö onnistuu mökilläkin, jos vain on tarpeeksi kylmä paikka jäätelön jähmettämiseen. Ainoa huono puoli kotijätskissä on, että se sulaa hyvin epätasaisesti. Kun jäätelö on jo pehmeää, paljon vettä sisältävä marjaraita on vielä kovassa jäässä. Syödessähän se ei haittaa, mutta annostelussa saattaa jäätelökauhan varsi olla vaarassa.


Raparperi-mascarponejäätelö
raparperiraita:
1 l raparperinpaloja
1 dl sokeria
½ dl vettä

Mittaa aineet kattilaan ja keitä, kunnes rapaperi on pehmeää eli noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä.

jäätelömassa:
1 prk (397g) sokeroitua, kondensoitua maitoa
1 rasia (250g) mascarponea
2 dl kuohukermaa

Vatkaa aineet kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. 

(+ valmista kinuskikastiketta)

Kaada puolet jäätelömassasta esim. suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan. Lusikoi raparperisosetta päälle ja valuta halutessasi vielä kinuskiraitoja raparperin päälle. Kaada loput jäätelömassasta vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö pehmenemään ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti