keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Valkosuklaa-omenapiirakka

Nupun allergiat ovat iän myötä vähentyneet ja Nuppu on kesän ja syksyn aikana voinut syödä omenaa. Omppuallergian poistumisen kunniaksi Noppalassa vietettiin viikonloppuna omenajuhlia. Jo aiemmin tytöt olivat tyhjentäneet omenapuitamme (Miten hienoa onkaan poimia omena suoraan puusta!) ja vertailleet eri makuisia omenoita, nyt päästiin syömään kaikki samaa piirakkaa. 

Kodin Kuvalehdestä (18/2017) löytyneessä valkosuklaa-omenapiirakassa on valkosuklaata sekä pohjataikinassa että pinnalla. Runsas suklaan määrä tekee piirakasta makean, joten omenoiden kannattaa olla mahdollisimman kirpeitä. Toisaalta valkosuklaa paahtuu uunissa kauniin vaaleanruskeaksi ja näyttää tosi kivalle piirakan päällä. Ohjeenmukaisesta piirakasta riittää hyvin kymmenellekin syöjälle.




Valkosuklaa-omenapiirakka
pohja:
150 g voita
150 g valkosuklaata (esim. Panda)
2 dl sokeria
½ dl kermaa
4 munaa
2 dl kaurajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Paloittele voi ja valkosuklaa, sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sokeri ja kerma ja sekoita huolellisesti. Vatkaa haaleaan seokseen kananmunat yksitellen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ne taikinaan. 

Vuoraa noin 25cmx35cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla ja voitele kevyesti rasvalla. Kaada pohjataikina vuokaan paperin päälle. 

päälle:
noin ½ kg happamia omenoita
3/4 dl fariinisokeria
½ dl kaurahiutaleita
50 g valkosuklaata pieninä paloina

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Lado viipaleet vuokaan omenoiden päälle, painele ne osittain taikinaan.

Yhdistä fariinisokeri ja kaurahiutaleet, ripottele omenoiden päälle. Lisää lopuksi valkosuklaapalat.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti