sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Appelsiinijuustokakku (liivatteeton)

Huomasin juuri, että helmikuu oli hieman huono blogikuukausi. Leipomuksia en ole juuri ehtinyt ajattelemaan, olen tuulettanut päätäni hiihtoladuilla ja luisteluradalla ja mikä tärkeintä, olen syönyt muiden leipomia herkkuja. 

Appelsiinijuustokakkua maistoin ensimmäisen kerran äitini tekemänä. Hiihtoretken jälkeen se maistui taivaalliselle, eikä maku ole hiipunut yhtään sen jälkeenkään. Tämän kakun maussa on lupaus keväästä ja auringonpaisteesta.




Appelsiinijuustokakku
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 20cm) pohjalle. Voitele reunat. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kääntele jauhoseos nuolijalla taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 

täyte:
2 prk (400g) appelsiinituorejuustoa
1 prk (150g) ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

Notkista tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa. Lisää kananmunat ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi lopuksi perunajauhot mukaan ja sekoita. Kaada täyte vuokaan, siisti reunat tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Loppuvaiheessa voi laittaa folion kakun päälle, ettei se tummu liikaa.

Anna kakun jäähtyä ritilän päällä ennen vuoan irroittamista. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti